LILLA EDETS BRUKSHUNDKLUBB

En lokalklubb inom Svenska Brukshundklubben, SBK

SBK är den största specialklubben inom Svenska Kennelklubben, SKK. Vår uppgift i detta sammanhang är bl a att erbjuda alla hundägare, oavsett hundras, utbildning. Dessutom arrangerar vi prov och tävlingar. Vi är också en frivillig försvarsorganisation med uppgift att utbilda förare och hundar för olika uppgifter inom Totalförsvaret.

SBKs anor går tillbaka till 1918 och är idag uppdelade på 18 distrikt och 16 rasklubbar, vilka har avelsansvaret för våra bruksraser. Under de 18 distrikten hittar vi ca 300 lokalklubbar.

Lilla Edets Brukshundklubb, LEBHK, blev 1995, efter flera år som fristående hundförening, lokalklubb inom SBK och vi tillhör Västra Distriktet. Västra Distriktet med f n drygt 7000 medlemmar fördelat på 30 olika lokalklubbar, från Kungsbacka i söder till Strömstad i norr och Ulricehamn i öster.

Hundägarutbildning är en av våra ”kärnverksamheter”. Vår hundägarutbildning startar med ”Köpa-valp-kurs” för blivande hundägare. Därefter följer kurser med inriktning på allmänlydnad för nybörjare, agility, tävlingsförarutbildning och kurser för bevakningshundar till Hemvärnet. All vår utbildningsverksamhet bedrivs i samverkan med Studiefrämjandet.

Stadgar

Våra stadgar finner Du här:

FÖRBUNDETS STADGAR